Nieuws

Fotografen verzameld

Er waren veel (hobby)fotografen aanwezig in Drenthe om de meest extreme uitdaging van Nederland vast te leggen. Je vindt ze op deze pagina. Ben je fotograaf en wil je ook op deze pagina? Stuur een mail

Harold Veldkamp/Eppo Karsijns >>

Tim Smeenge beste in lustrumeditie Drenthe 200

28-12-2019
Tim Smeenge heeft de vijfde editie gewonnen van Drenthe 200. De man uit Zeegse was in een sprint van drie sneller dan Roel Verhoeven en Gerben Mos. Achter het drietal van KMC Mountainbiketeam, finishte Adne Koster op ruim tien minuten als vierde. 

Om 6.00 uur werden de 1080 deelnemers - wedstrijd, cyclo en estafette - weggeschoten door Jans Jagt (laatste man in eerste editie). De laatste deelnemers, Wubbo en Ineke Scholte, finishten na ruim veertien-en-een-half-uur fietsen in Roden. 

Uitslagen en tijden >>
Foto-impressie >>


Het trio Verhoeven, Mos en Smeenge reed bijna 100 kilometer aan de leiding in de wedstrijd

Zaterdag: lage temperatuur en droog

26-12-2019

het weer

Volg Drenthe 200 op zaterdag 28 december

25-12-2019
Hoe je de Drenthe 200 volgt zaterdag, lees je in de speciale nieuwsbrief. Met ook nieuws over de man die het startschot lost.


Jans Jagt passeerde in de eerste editie (2015) als laatste de finish

Nieuwsbrief: belangrijke info

23-12-2019
Gisteren hebben we een nieuwsbrief met parkoers en GPX-bestand naar de deelnemers gestuurd. Niet ontvangen? Lees 'm hier

Trouwens, er staat wel een foutje in van ruim 4 kilometer. Het adres van Makro Foodpoint Westerbork moet zijn Oude Beilerweg 27 in Westerbork. Copy-paste-dingetje. Ai. Wordt hersteld in de algemene nieuwsbrief die halverwege deze week nog komt.


Verkenning 22 december

19-12-2019
Zondag 22 december verkennen we de eerste 27 kilometer en de laatste 27 kilometer van het parkoers. Een mooie gelegenheid om als deelnemer nog even de laatste puntjes op de i te zetten. Doe je niet mee met Drenthe 200? Ook dan ben je van harte welkom.

We vertrekken om 10.00 uur vanaf De Brink in Roden voor een rit van in totaal zo'n 80 kilometer (inclusief overbrugging deel 1 naar deel 2). Uiteraard finishen we ook weer op De Brink. De gemiddelde snelheid is zo'n 20 kilometer per uur. Kun je het tempo niet volgen? Dan rijd je op eigen gelegenheid terug naar Roden (of je eigen verblijfplaats).

Het parkoers kun je al zien in de app MTB 200 Drenthe. Deelnemers krijgen zondagavond het GPX-bestand.

Parkoers vanaf woensdag in de app

13-12-2019
Woensdag 18 december zetten we het parkoers voor je klaar in de app MTB 200 DRENTHE. Download de app alvast in de Apple App Store of Google Play Store.


Vind nog gemakkelijker je startwave

11-12-2019
Voor de verschillende startwaves hebben we ook verschillende kleuren stuurborden gemaakt. Deze moeten de deelnemers helpen om nog gemakkelijker vanuit de juiste wave te starten. De borden bij de waves hebben we weer een stukje groter gemaakt. En ook bij de start helpen we natuurlijk de mensen die, bijvoorbeeld, door kleurenblindheid hun startwave niet kunnen vinden. 

Weet wat je eet: nieuwsbrief over de Makro Foodpoints

10-12-2019
Op 8 december hebben we een nieuwsbrief naar de deelnemers gestuurd met info over de Makro Foodpoints. Lees 'm.

 

Save the date: slotbijeenkomst Community of Sport

02-12-2019
Het sportjaar van Community of Sport - Drenthe wordt afgesloten op 28 december tijdens de Drenthe 200. Het wordt een middag voor het hele gezin. Kom kijken naar binnenkomst van de MTB-helden, speel en sport op het plein en geniet van winterse sferen. 

Bekijk het programme en meld je aan.  

Pagina's