Over Drenthe 200

[ DRENTHE 200 GAAT NIET DOOR ]

De Drenthe 200 is een extreme marathon voor mountainbike, gravelbike of cyclocrosser. En ja, je ziet 200 loodzware, maar mooie kilometers onder je wielen doorschieten. Deze extreme uitdaging wordt verreden op 28 december. Oók in 2021: een estafette voor teams van twee personen. De start en finish zijn in Roden. 

Vraag het uiterste van jezelf
Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek en mentaal tot het uiterste durft te gaan, is de Drenthe 200 wat voor jou. Houd er rekening mee dat je de zwaarste weertypes tegen kunt komen. Maar het is niet alleen lijden. Drenthe is mooi. Heel mooi. En wij laten dat zien. De start is om 06.00 uur in Roden en je doorkruist zes Drentse gemeenten. Je ziet de mooiste bossen, heidevelden, beekdalen en natuurgebieden. En je beklimt de flanken van de Hondsrug. Voor de 200 kilometer heb je tot middernacht de tijd. Extreem dus.

Categorieën
Je kunt meedoen met de individuele wedstrijd (vol) of de cyclosportieve tocht. Ook is er een estafette. De indeling van de startvakken is op volgorde van inschrijving. 

Extreem in alles
De Drenthe 200 is extreem in alles. En dat geldt dus ook voor de verzorging. Van start tot finish begeleiden wij je met alles wat je nodig hebt om het uiterste van jezelf te vragen. Elke 30 kilometer is er een Makro Foodpoint. Ja, die heb je nodig. De beloning na deze extreme uitdaging smaakt zoet. Mierzoet.

Deelname
Het inschrijfgeld is voor individuele deelnemers € 62,- en voor estafettedeelnemers € 39,50 per persoon. Daarvoor is jouw hele dag verzorgd en geven we extra service aan jou en jouw volgers. Ook dragen we € 5,- per deelnemer af aan Staatsbosbeheer voor het gebruik van de bossen en natuurgebieden. Jij krijgt:

 • Zwaar, mooi en uniek parkoers van 200 kilometer door Drenthe
 • Chip voor tijdsregistratie
 • Speciale EventApp met alle info bij de hand en livetracking voor volgers
 • Beveiligd parkoers door 150 vrijwilligers
 • Zeven Makro Foodpoints met volledige verzorging
  - Voeding (afwisselend warm en koud)
  - Vrij gebruik van drinken (water/dorstlesser/thee/cola/meer...)
  - Ondersteuning materiaal
  - Mogelijkheid om één tas met kleding en verlichting naar Makro Foodpoint op 100 kilometer te sturen
 • Evenementenverzekering
 • Medische ondersteuning (EHBO'ers, artsen, meldkamer en steunzenders)
 • Heldenonthaal in Roden
 • Na de strijd eten en drinken in een gezellige sfeer
 • Gebruik kleedgelegenheid/douche

Extra verzekering van € 1,-
We bieden jou ook een verzekering aan voor het geval het evenement niet door kan gaan door extreme weersomstandigheden en waarbij de veiligheid van jou als deelnemer in het geding is. Als je deze verzekering afsluit dan krijg je bij niet doorgaan van de race het volledige inschrijfgeld terug. De verzekering kost € 1,-. 

[ JE KUNT NIET MEER INSCHRIJVEN ]