Over Drenthe 200

De Drenthe 200 is een extreme marathon voor mountainbike, gravelbike of cyclocrosser. En ja, je ziet 200 loodzware, maar mooie kilometers onder je wielen doorschieten. Deze extreme uitdaging wordt verreden op woensdag 28 december 2022. Oók dit jaar: een estafette voor teams van twee personen. De start en finish zijn in Roden. 

Vraag het uiterste van jezelf
Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek en mentaal tot het uiterste durft te gaan, is de Drenthe 200 wat voor jou. Houd er rekening mee dat je de zwaarste weertypes tegen kunt komen. Maar het is niet alleen lijden. Drenthe is mooi. Heel mooi. En wij laten dat zien. De start is om 06.00 uur in Roden en je doorkruist zes Drentse gemeenten. Je ziet de mooiste bossen, heidevelden, beekdalen en natuurgebieden. En je beklimt de flanken van de Hondsrug. Voor de 200 kilometer heb je tot middernacht de tijd. Extreem dus.

Categorieën
Je kunt meedoen met de individuele wedstrijd (nog beperkt plek beschikbaar i.v.m. doorplaatsing van deelnemers in 2020 en 2021) of de cyclosportieve tocht. Ook is er een estafette. De indeling van de startvakken is op volgorde van inschrijving. 

Extreem in alles
De Drenthe 200 is extreem in alles. En dat geldt dus ook voor de verzorging. Van start tot finish begeleiden wij je met alles wat je nodig hebt om het uiterste van jezelf te vragen. Elke 30 kilometer is er een Foodpoint. Ja, die heb je nodig. De beloning na deze extreme uitdaging is een mooi medaille en een ervaring om nooit te vergeten.